Tüm Fiyatlarımıza Kdv Dahildir.
Tüm Fiyatlarımıza Kdv Dahildir.




C2C Sitesi Nasıl Kurulur?

C2C Sitesi Nasıl Kurulur?

  • Gönderiyi Paylaş:
  • 3.277

Bir zamanlar oldukça zor olan pazaryeri c2c e-ticaret sitesi kurmak, bugün Webim Go pazaryeri c2c yazılımları ile kolaylaşmış ve Pazar yeri site kurma maliyeti oldukça uygun konuma gelmiştir.

 

“Webim Go Pazaryeri C2C e-ticaret paketleri ile 1 saatte pazaryeri sitenizi kurabilir ve satışa başlayabilirsiniz.” 

 

Pazaryeri c2c e-ticaret sitesi kurmak isteyen e-ticaret girişimcilerine fayda sağlamak için hazırladığımız bu makalede birçok c2c iş modeline yer verecek ve pazaryeri c2c e-ticaret sitesi nasıl kurulur? Sorularına cevap vereceğiz.

Öncelikle pazaryeri c2c iş modellerini inceleyip iş modelimize uygun pazaryeri c2c yazılımı ile başlamak en doğru karar olacaktır.

Birçok farklı pazaryeri c2c iş modeli bulunmaktadır bunlar; tedarikçiden son tüketiciye çok satıcılı pazaryeri sitesi, tedarikçiden tedarikçiye toptan çok satıcılı pazaryeri sitesi, tüketiciden tüketiciye c2c sitesi, tedarikçiden ve tüketiciden son tüketiciye pazaryeri c2c sitesi, sadece ilan sitesi veya hizmet verenler sitesi şeklinde değişmektedir. Tabi bu iş modelleri daha farklı şekilde değişebilir. Burada yapmamız gereken öncelikle iş modelimizi iyi şekilde projelendirmek ve yazılımda aradığımız özellikleri ortaya çıkartmaktır.

 

Pazaryeri sitesi kurmak

Pazaryeri sitesi kurmak; tedarikçiden son tüketiciye çok satıcılı pazaryeri sitesi veya tedarikçiden tedarikçiye toptan çok satıcılı pazaryeri sitesi şeklinde iki ana konuya ayırabilir veya iki satış şeklini bir projede uygulayabiliriz. Aslında bu iş modeli c2c e-ticaret modeline uysa’ da içinde b2b ve b2c’yıde barındırmaktadır. Bu iş modeline kısaca “çok satıcılı e-ticaret” iş modeli demek çok daha mantıklı olacaktır.

Pazaryeri sitesinin en güzel örnekleri;

  • N11,
  • Trendyol,
  • Hepsiburada,
  • Enbazi,

 

C2c sitesi kurmak

C2c sitesi kurmak; tüketiciden tüketiciye c2c sitesi, tedarikçiden ve tüketiciden son tüketiciye pazaryeri c2c sitesi, sadece ilan sitesi veya hizmet verenler sitesi gerçek c2c iş modeli aslında tüketiciden tüketiciye e-ticaret iş modelidir ve ülkemizde bu iş modelini en iyi uygulayan e-ticaret girişimi sahibindendir. C2c e-ticaret iş modelinde birçok farklı iş modeli ortaya çıkmaktadır. İş modelinize uygun c2c e-ticaret yazılımı ile işe başlamak en doğru karar olacaktır.

 

Komisyon sitesi kurmak

Komisyon sitesi kurmak; pazaryeri ve c2c e-ticaret modellerinin kazanç yapısı komisyon gelirine odaklanmaktadır. Her iki iş modelinde kuracağınız e-ticaret sitesi komisyon sitesi kurmak anlamına gelmektedir. Bu gibi uygulamalarda e-ticaret girişimcileri büyük hatalara düşmektedirler. Komisyon sitesi kurmak isteyen e-ticaret girişimcileri öncelikle bu sürecin nasıl işlediğini, yasal sorumlulukları ve mali sorumlulukları incelemeleri çok faydalı olacaktır.

Bugün birçok komisyon sitesi kurmak isteyen yazılım şirketleri bile bu yapının nasıl çalışacağı ile ilgili fikir sahibi değilken e-ticaret girişimcilerin bilgi sahibi olması da oldukça zor. Kısaca biraz bahsedelim; Komisyon sitesi kurmak isteyen e-ticaret girişimcileri uç konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.

  1. Ödeme altyapısı (Sanal Pos)
  2. Mali konular,
  3. Hukuksal Süreçler,

1. Ödeme altyapısı; normal banka altyapıları çok satıcılı e-ticaret iş modellerini desteklememektedir. Normal banka altyapıları ile komisyon dağılımınızı otomatik yapamazsınız. Burada işlem şu şekilde çalışmalıdır. E-ticaret siteniz üzerinden gerçekleşen sipariş tutarını önce güvenli ödeme havuzuna almalısınız sipariş tamamlandıktan sonra ödeme havuzundaki paradan kendi komisyon tutarınızı kesip geriye kalan tutarı satıcınızın hesabına aktarmanız gerekmektedir. Bu şekilde işlemi standart banka sanal pos altyapısı ile yapamazsınız bu işlemi çok katmanlı sanal pos altyapısı ile Yani (İyzico, ParamPos, PayTR, Moka) gibi ortak ödeme kuruluşları ile yapabilirsiniz. şeklinde iddialar vardır. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Türkiye'de bulunan pazaryeri yazılımları yaptığını iddia eden firmalar bu şekilde yapmakta aslında bu ödeme sistemlerinin "marketplace" özelliğini kullanmaktır.
Böyle bir durumda pazaryeri yazılımı adı altında boş yere satın almış olursunuz.
Webim Go pazaryeri yazılımı tamamen kendi içinde parayı dağıtmaktadır.
Dilediğiniz sanal posu kullanabilirsiniz, Tüm mali konuyu yönetici yönetmekte ve sistemsel şekilde ilerlemektedir.

2. Mali konular; komisyon sitesi kurmak istediğinizde siz sadece komisyon gelirinizden sorumlu olursunuz. Komisyon gelirinizi belgelemek ve komisyon faturası kesme yükümlülüğünüz bulunmaktadır.

Pazaryeri c2c iş modeline uygun olmayan işlemler;

  • Firma kurmadan bu iş modelini çalıştırmak,
  • Sipariş tutarının faturasını ben keseyim,
  • Satıcının ürün fiyatlarını ben belirleyeyim,
  • Satıcının parasını sipariş tamamlanmadan göndermek,

3. Hukuksal Süreçler; komisyon sitesi kurmak fiziksel AVM çalıştırmak gibidir aslında. Eğer c2c iş modelini doğru uygularsanız çok fazla hukuksal süreciniz olmayacaktır. Komisyon sitesi kurmak istediğinizde pazaryeri c2c sitenize gerekli hukuksal sözleşmeleri (satıcı sözleşmesi, alıcı sözleşmesi, gizlilik politikası, yasaklı ürünler listesi, komisyon tablosu, üyelik sözleşmesi) eklemeniz gerekmektedir. Bu sözleşmeleri ekledikten sonra kullanıcılarınız burada geçen politikaları uygulamaktan mesul olacaklardır. C2c iş modeline uygun bir girişimde bulunmazsanız birçok hukuksal süreçle karşı karşıya kalırsınız. Örneğin; ödeme altyapısı, mali yükümlülükler bu iki maddeyi c2c iş modeline uygun yapmadığınız takdirde birçok hukuksal süreç sizi bekliyor olacaktır.

 

Çok satıcılı e-ticaret sitesi kurmak

Bugün dünyadaki en büyük e-ticaret siteleri çok satıcılı e-ticaret modelini kullanmaktadırlar. Çok satıcılı e-ticaret sitesi kurmak e-ticaret girişimcisi için oldukça mantıklı bir girişim olacaktır. Büyük e-ticaret örnekleri ortaya çıktıkça C2C (pazaryeri) e-ticaret yazılımı daha çok talep edilen yazılım haline gelmiştir. Artık birçok e-ticaret girişimcisi C2C e-ticaret paketlerini araştırmaya başlamışlardır.

 

“Webim Go C2C pazaryeri yazılımları sektörün lideri konumundadır. Webim Go bu alana yönelik kafa karışıklıklarını gidermek adına sürekli güncel kaynak hazırlamaktadır.”

 

Trendyol gibi site kurmak, Trendyol gibi site kurma maliyeti

Trendyol gibi site kurmak, Trendyol gibi site kurma maliyeti doğru yollar izlenirse artık çok kolaylaşmış ve maliyeti de astronomik rakamlarda değildir.

 

“Webim Go pazaryeri e-ticaret yazılımları ile trendyol benzeri site kurmak çok kolaydır.”

 

Öncelikle Trendyol e-ticaret iş modelini inceleyelim. Trendyol Marketplace ya ne pazaryeri modeli ile çalışan e-ticaret iş modelidir. Trendyol Haziran 2009 yılında İkinci el platformu Dolap, şeklinde dikey Pazaryeri olarak kuruldu. Son zamanlarda ise vizyonunu değiştirerek yatay pazaryeri iş modeline yöneldi. 2018 yılında Trendyol'un yüzde 75'i, Çin merkezli alışveriş devi 'Alibaba' tarafından 728 milyon dolara satın alındı.

 

Trendyol gibi site kurmak

Bu büyük e-ticaret pazarında herkesin hayalı trendyol tarzı site yapmak elbette, doğru e-ticaret girişimi ve doğru trendyol tarzı yazılımla bu hayalınızı gerçekleştirebilirsiniz. Webim Go pazaryeri yazılımı ile Trendyol gibi site kurmak oldukça kolaylaşmış durumdadır. Webim Go pazaryeri yazılımı ile kurulan birçok trendyol benzeri siteyi webimgo.com'dan inceleyebilirsiniz.

 

Trendyol gibi site kurma maliyeti

Burada yanlış anlaşılmamak için kısa not düşelim “Trendyol gibi site kurma maliyeti” nı açıklamaya çalışacağız “Trendyol gibi şirket kurma maliyeti”nı değil. İnsanlar bazen yanılgıya düşebiliyorlar bu yüzden böyle bir açıklama ekleyelim. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Trendyol bir pazaryeri iş modelidir. Pazaryeri yazılımları 1.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir. 2022 yılında Webim Go Pazaryeri yazılımı yıllık satış fiyatı 9.484 TL +KDV dır. Yane sözün kısası Trendyol gibi site kurma maliyeti 9.484 TL +KDV dır.

 

Trendyol benzeri site yapmak istiyorum

Trendyol benzeri site yapmak istiyorsanız? Ve aklınızda cevap bulamadığınız sorularınız varsa Webim Go e-Ticaret çözüm merkezini arayabilir veya trendyol tarzı yazılımı inceleyebilirsiniz. Webim Go Yazılım Teknolojileri 2015 yılından bugüne Pazar yeri e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.

https://webimgo.com/yazilimlarimiz/web-pazar-pazaryeri-yazilimi

 

N11 gibi site kurmak, N11 gibi site kurma maliyeti

N11 gibi site kurmak, N11 gibi site kurma maliyeti veya diğer örnekleri gibi pazaryeri sitesi kurmak doğru yollar izlenirse artık çok kolaylaşmış ve maliyeti de astronomik rakamlarda değildir.

 

“Webim Go pazaryeri e-ticaret yazılımları ile N11 benzeri site kurmak çok kolaydır.”

 

Öncelikle N11 e-ticaret iş modelini inceleyelim. N11 Marketplace ya ne pazaryeri modeli ile çalışan e-ticaret iş modelidir. Doğuş Grubu ile Güney Kore'nin en büyük gruplarından SK Group'un ortaklığında Haziran 2012'de kurulan Doğuş Planet, Türkiye'nin en yeni B2C konseptli pazaryeri e-ticaret platform yatırımıdır.

 

N11 gibi site kurmak

Bu büyük e-ticaret pazarında herkesin hayalı N11 benzeri site kurmak elbette, doğru e-ticaret girişimi ve doğru N11 benzeri yazılımla bu hayalınızı gerçekleştirebilirsiniz. Webim Go pazaryeri yazılımıyla N11 gibi site kurmak oldukça kolaylaşmış durumdadır. Webim Go pazaryeri yazılımı ile kurulan birçok N11 benzeri siteyi webimgo.com'dan inceleyebilirsiniz.

 

N11 gibi site kurma maliyeti

N11 gibi site kurma maliyetinde açıkladığımız gibi N11’de pazaryeri modeli ile çalışan e-ticaret iş modelidir. Pazaryeri yazılımları 10.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. 2021 yılında Webim Go Pazaryeri yazılımı yıllık satış fiyatı 9.484 TL +KDV dır. Yane sözün kısası N11 gibi site kurma maliyeti 9.484 TL +KDV dır.

 

N11 benzeri site yapmak istiyorum

N11 benzeri site yapmak istiyorsanız? Ve aklınızda cevap bulamadığınız sorularınız varsa Webim Go e-Ticaret çözüm merkezini arayabilir veya n11 tarzı yazılımı inceleyebilirsiniz. Webim Go Yazılım Teknolojileri 2015 yılından bugüne Pazar yeri e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.

Webim Go Pazaryeri Yazılımı

 

Hepsiburada gibi site kurmak, Hepsiburada gibi site kurma maliyeti

Hepsiburada gibi site kurmak, Hepsiburada gibi site kurma maliyetine geçmeden önce Hepsiburada yı kısaca tanıyalım. Hepsiburada, Webim Go Bilgi Teknolojileri A.Ş. gibi 1998 yılında kurulmuş bir e-ticaret işletmesidir. 1998 yılında kurulmuş olan Hepsiburada, 600.000'den fazla ürünle ve ayda 22 milyon ziyaretle çok sayıda kategori barındıran yatay e-ticaret sitesi ve Türkiye'deki en büyük İnternet işletmesidir.

Hepsiburada b2c ve pazaryeri iş modelini aynı anda uygulayan e-ticaret girişimidir. Hepsiburada, satış yaptığı ürünleri Gebze Operasyon Merkezi'nde depolarken aynı zamanda pazaryeri iş modeliyle tedarikçi firmalarla birlikte de çalışmaktadır. Yani site üzerinde yapılan satışlarda gönderici her zaman Hepsiburada'nın kendisi olmayabilir.

 

Hepsiburada gibi site kurmak, Hepsiburada gibi site kurma maliyeti

Hepsiburada gibi site kurmak ve Hepsiburada gibi site kurma maliyeti diğer Pazar yeri yazılımlarında açıkladığımız gibidir. Diğerlerinden hiçbir farkı yoktur aslında Hepsiburada da pazaryeri modeldir ve Pazar yeri gibi çalışmaktadır. Sadece birkaç farklı özellik bulunmaktadır örneğin Hepsiburada sisteminde ürün katalog yapısı bulunmaktadır.

 

Hepsiburada benzeri site yapmak istiyorum

Hepsiburada benzeri site yapmak istiyorsanız? Ve aklınızda cevap bulamadığınız sorularınız varsa Webim Go e-Ticaret çözüm merkezini arayabilir veya Hepsiburada tarzı yazılımı inceleyebilirsiniz. Webim Go Yazılım Teknolojileri 2015 yılından bugüne Pazar yeri e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.

Webim Go Pazaryeri yazılımı incele

 

Sahibinden gibi site kurmak, Sahibinden gibi site kurma maliyeti

Sahibinden diğer e-ticaret platformlarından çok daha farklı çalışan iş modelidir ve c2c e-ticaret modelinin Türkiye’deki en iyi örneğidir. Sahibinden, gayrimenkul, vasıta, alışveriş ürünleri ve hizmetler gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı c2c e-ticaret platformdur. 2000 yılında 2.700 ilanla yayın hayatına başlamıştır.

 

“Webim Go c2c e-ticaret yazılımları ile sahibinden benzeri site kurmak çok kolaydır.”

 

Sahibinden C2c iş modelinin en iyi örneğidir dememizdeki neden şudur. C2c Tüketiciden tüketiciye e-ticaret anlamına gelmektedir. Bu anlamı taşıyansa sahibindendir. Çünkü tüketiciler sahibinden de kolayca satmak istedikleri ürün veya hizmeti satabilmektedirler. Yane b2c, b2b zorunluluğu yoktur. Diğer e-ticaret girişimlerinde satıcılar aslında birer tedarikçilerdir.

 

Sahibinden gibi site kurmak

Sahibinden gibi site kurmak için c2c e-ticaret yazılımına ihtiyacınız var. C2c e-ticaret yazılımı ile kolayca sahibinden benzeri site kurabilirsiniz. C2c yazılımı ile alıcılarınız aynı zamanda ilan/ürün ekleyebilir satışa sunabilir ve satıcılar ayrıca mağaza açarak pazaryerinde olduğu gibi ürün veya ilan yayınlayabilirler. Sahibinden benzeri yazılımla sahibinden gibi bir site kurabilirsiniz. Webim Go C2c yazılımıyla sahibinden gibi site kurmak oldukça kolaylaşmış durumdadır. Webim Go c2c yazılımı ile kurulan birçok sahibinden benzeri siteyi webimgo.com'dan inceleyebilirsiniz.

 

Sahibinden gibi site kurma maliyeti

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahibinden c2c iş modelidir. C2c yazılımları 1.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir. 2021 yılında Webim Go Pazaryeri yazılımı yıllık satış fiyatı 9.484 TL +KDV dır. Yani sözün kısası N11 gibi site kurma maliyeti 9.484 TL +KDV dır. Burada yine altını çizmekte fayda var sahibinden gibi site kurmaktan bahsediyoruz, sahibinden gibi şirket kurmaktan bahsetmiyoruz.

 

Sahibinden benzeri site yapmak istiyorum

Sahibinden benzeri site yapmak istiyorsanız? Ve aklınızda cevap bulamadığınız sorularınız varsa Webim Go e-Ticaret çözüm merkezini arayabilir veya Sahibinden tarzı yazılımı inceleyebilirsiniz. Webim Go Bilgi Teknolojileri 2014 yılından bugüne c2c e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.

https://webimgo.com/yazilimlarimiz/web-ilan-ilan-yazilimi

 

Getir gibi site kurmak, Getir gibi site kurma maliyeti

Getir ekspres b2c e-ticaret iş modeli ile 2015 yılında kurulmuş mobil e-ticaret uygulamasıdır. Getir, ortalama 10 dakika içerisinde “en çok ihtiyaç duyulan ürünleri” geniş kurye ağı aracılığı ile 7/24 kullanıcılarına ulaştıran bir mobil ticaret uygulaması. %100 Türkiye sermayesi ile kurulduğu günden bu yana çok hızlı büyüme yakalamıştır. Getir çarşı özelliğiyle de Pazar yeri iş modeline giriş yapmıştır. Getir çarşı özelliği ile konumunuza yakın Kasap, market, manav, kuruyemişçi, şarküteri ve petshop kategorilerinde esnaflardan online alışveriş yapabilirsiniz.

 

Getir gibi site kurmak

Getir gibi site kurmak isteyen e-ticaret girişimcileri mobil pazaryeri yazılımı ile kurabilirler. Elbette diğer pazaryeri yazılımları gibi yoğun kullanılan bir yazılım modeli değildir. Bu yüzden özel geliştirmelere ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin, konum servisi, kolay alışveriş adımları vs.

Getir ve Getir Çarşı gibi bir siteyi Webim Go Mobil Pazaryeri çözümleri ile kolayca kurabilirsiniz. Getir gibi site kurma maliyeti diğer pazaryeri yazılımları ile kıyaslandığı zaman biraz daha yüksektir ortalama getir gibi site kurma maliyeti 50 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir.

 

Yemek sepeti gibi site kurmak, Yemek sepeti gibi site kurma maliyeti

Aslında iş modellerini inceleyince getir ve yemek sepeti birbirine çok benzemektedirler ve aralarında tatlı bir rekabette bulunmaktadır. Yemeksepeti, çevrimiçi yemek siparişi sitesidir. 2001 yılında kurulan site, 19 milyondan fazla üyeye sahiptir ve günde ortalama 600 bin sipariş almaktadır. Şirketin web sitesinin yanında iOS ve Android mobil uygulamaları da bulunmaktadır.

Yemek sepeti gibi bir siteyi, getir gibi site kurmak da açıkladığımız gibi Webim Go Mobil Pazaryeri çözümleri ile kolayca kurabilirsiniz. Yemek sepeti gibi site kurma maliyeti diğer pazaryeri yazılımları ile kıyaslandığı zaman biraz daha yüksektir ortalama Yemek sepeti gibi site kurma maliyeti 50 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir. 

 

Letgo gibi site kurmak, Letgo gibi site kurma maliyeti

Bir ara ve halen yoğun TV reklamları ile kendinden bahsettiren bir konuma odaklanmış mobil c2c iş modelidir. Bu modelde tüketiciler ikinci el ürünleri konumlarına yakın diğer tüketicilerden alıp satabiliyorlar. Letgo, kısaca kullanıcıların ikinci el eşya satışı yapmasını sağlayan bir web sitesi ve mobil uygulamasıdır. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürüldü.

Seri ilan platformu olarak sahibinden’e rakip olacak gibi gözükmektedir. Letgo c2c iş modeli ile çalışan bir seri ilan platformudur. Letgo benzeri bir site kurmak istiyorsanız c2c iş modeli ile çalışan seri ilan yazılımlarını değerlendirmek gerekmektedir.

Letgo gibi bir siteyi, Webim Go Mobil c2c yazılım çözümleri ile kolayca kurabilirsiniz. Letgo gibi site kurma maliyeti diğer pazaryeri yazılımları ile kıyaslandığı zaman biraz daha yüksektir ortalama Letgo gibi site kurma maliyeti 50 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir. 

 

Shopier gibi site kurmak, Shopier gibi site kurma maliyeti

Sosyal medya platformlarını pazar yerlerine dönüştürme amacı ile yola çıkan Shopier, Instagram vb. sosyal medya kullanıcıların e-ticaret yapmalarına olanak sağlamaktadır. Shopier aslında bir Pazar yeri modelidir fakat belirli özelleştirmeler gerekmektedir. Örneğin Shopier tarzı pazaryeri siteleri ürünleri sergilemezler sosyal medya üzerinden satış yapmak isteyen kullanıcılara özel mağazalar açarlar ve bu mağazalar sayesinde sosyal medyada satış yapmak isteyen kullanıcılar kredi kartı ile satış yaparlar. Özet şu, sosyal medya üzerinde satış yapmak isteyen kullanıcılara kredi kartı ve uygun kargo seçeneği sunmaktadırlar.

Shopier benzeri site yapmak istiyorsanız? Ve aklınızda cevap bulamadığınız sorularınız varsa Webim Go e-Ticaret çözüm merkezini arayabilir veya Shopier tarzı yazılımı inceleyebilirsiniz. Webim Go Yazılım Teknolojileri 2015 yılından bugüne Pazar yeri e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.

https://webimgo.com/yazilimlarimiz/web-pazar-pazaryeri-yazilimi

 

2022 Webim Go C2c Pazaryeri E-Ticaret Yazılım fiyatları aşağıdaki gibidir;

  • Aylık Pazaryeri Paketi: 995 TL+KDV.
  • C2C Paketi: 995 TL+KDV.

C2C full site kurmak eskiden oldukça maliyetli ve zordu. Bugün piyasada bulunan birçok c2c e-ticaret yazılım altyapısı sağladığını iddia eden firma bulunsa da Webim Go kendisine ait c2c yazılım altyapısı ile sektörün lideri konumundadır. Webim Go c2c, güncel kod teknolojisi, kaliteli c2c mimarisinde ve uygun fiyatlara C2C full site kurma imkanı sağlamaktadır.

 

C2c e-ticaret yazılımlarını incele ve demo kullan

Hosting Satın Al

En Güçlü ve Güvenli Hosting Sahibi Olun. "Siteniz Işık Hızında Açılsın"


Webim Go BTK Onaylı Yer Sağlayıcıdır.
İNCELE
Destek Al

İşiniz İçin En İyi Çözüm Ortağınız Olmaya Hazırız.

TEKLİF AL